In Nepal geldt sinds vorige week (28 april) weer een algehele lock-down. Alle verkeer wordt verboden en winkels zijn alleen ‘s ochtends open van 05.00u tot 10.00 uur. De scholen zijn weer gesloten, deze waren net 6 weken weer officieel open. Onze veldwerkers melden dat ze overal de angst voelen hangen. Angst voor besmetting, maar vooral ook angst voor herhaling van de maatschappelijke crisis van vorig jaar: maanden lang afgesneden van inkomen en sociaal contact.

De recente uitbraak in India voedt de angst, maar ook omdat de media daar (niet altijd terecht) aan bijdraagt. Foto’s van slachtoffers van andere catastrofes staan onder vette koppen over Covid. Het dodental in India, is hoog en zorgelijk, maar gezien de 1,4 miljard! inwoners met 0,0001% relatief laag. Een aantal weken geleden kampten zowel India als Nepal met langdurige en grootschalige luchtvervuiling door bosbranden. Daar is in de (internationale) media nauwelijks aandacht aan besteed, terwijl het een grote impact had op de gezondheid van mensen.

Veldwerkers Shiva en Ilse geven in 6 minuten een impressie van de situatie op straat, maar ook van hun ‘lappenmand’ thuis. https://youtu.be/EG2UHGleG2c

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *