In vergelijking met internationale NGO’s, is onze stichting een hele kleine organisatie. Hierdoor zijn er korte en directe lijntjes tussen de veldwerkers in Nepal en de vrijwilligers en donateurs in Nederland.

Persoonlijke contacten en korte lijntjes, dat is onze kracht. En omdat alles op vrijwilligersbasis functioneert komt elke euro direct ten goede aan inwoners van Nepal.


Wat kan je als vriend van Diyo Nepal doen?


Stichting Diyo Nepal is geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).
Giften aan Diyo Nepal zijn fiscaal aftrekbaar.

Uw donatie(s) voor 100% aftrekbaar maken? Dat gaat zo…

Regelmatig doneren

Vele en regelmatige donateurs geven het werk van Diyo Nepal stabiliteit, ook op lange termijn.
Dankzij een groep trouwe donateurs kunnen we gezinnen ondersteunen die 1 of meer kinderen naar school willen laten gaan.

Bij genoeg toezeggingen kunnen we een kind, vijf jaar lang naar school laten gaan. De kosten hiervoor bedragen circa 900 euro per kind over vijf jaar.

Toezeggingen zijn geen juridische verplichting, een toezegging doet wel een beroep op de morele verantwoordelijkheid.

Wordt donateur voor 15 euro per maand gedurende deze periode en verhoog hiermee de kennis ook binnen een gemeenschap.

Eenmalig schenken

Eenmalige of onregelmatige giften zijn natuurlijk ook zeer welkom. Hier gaan we anders mee om dan met de regelmatige donaties.

  • Een klein reserve potje voor onvoorziene omstandigheden. Steeds weer staan onze veldwerkers voor  noodgevallen, wanneer bijvoorbeeld de nodige financiële middelen er niet zijn voor acute medische hulp.
  • Ook is ons streven om om elk jaar 1 of 2 biogasinstallaties te plaatsen. De aanlegkosten bedragen 700 euro per installatie.
  • Workshops, met name over gezondheid, hygiëne en voeding. Hierbij richten wij ons speciaal op jonge moeders.


100% aftrekbaar als periodieke gift


Wanneer u uw schenking als periodieke gift declareert, maakt de belastingdienst het mogelijk om uw gift voor 100% aftrekbaar te maken.
Dit kan door het aangaan van een overeenkomst met Diyo Nepal, waarmee u zich verplicht om gedurende 5 jaar een bepaald bedrag te schenken. Hiermee verlaagt u uw belasting en heeft de stichting de zekerheid van een vaste donatie.

Een win-win situatie dus! Via deze download kunt u de overeenkomst met toelichting en werkwijze uit printen. Vul het formulier in en stuur dit ons in 2-voud op.
U ontvangt van ons het volledige ingevulde en ondertekende formulier retour en daarmee is uw periodieke gift 100% aftrekbaar.

gedurende

Samenwerking met vrienden

Gaandeweg haar bestaan heeft Stichting Diyo Nepal samenwerkingspartners gekregen. Veelal betrokken ondernemers die hun diensten ter beschikking stellen, maar ook organisaties met overlappende werkvelden. Hieronder een weergave van deze partners en een doorverwijzing naar hun websites.


Pure Nepal Trekking & Expedition (P.) Ltd

Pure Nepal Trekking & Expedition doet exact wat de naam zegt: reizigers het Pure Nepal laten beleven. Nepal heeft talloze prachtige en minder bekende bestemmingen – een bezoek meer dan waard! Pure Nepal Trekking & Expedition is een jonge Nepalese reisorganisatie, met liefde en respect voor het land en de bevolking. Met behulp van betrouwbare lokale contacten organiseert Pure Nepal trekkings en verblijven op maat, afgestemd op fysieke conditie.
“Pure Nepal” werkt samen met “Het Andere Reizen”.


Het Andere Reizen & Het Andere Nepal

Het Andere Reizen is partner voor het Home Stay-project van Diyo Nepal. Home Stay van Diyo Nepal past perfect bij het aanbod van Het Andere Reizen: reizen die nèt iets anders of heel bijzonder zijn. Reizen die dichtbij de lokale bevolking staan en waar de lokale bevolking van profiteert. Eerlijke reizen op een duurzame manier, waarmee je een andere cultuur echt kunt beleven.
Het Ander Reizen werkt samen met Pure Nepal Trekking en Expedition.


Stichting vrienden van Effatha

De Stichting Vrienden van Effatha is een goede doelen organisatie. Ze ondersteunt projecten in binnen- en buitenland, die bijdragen aan een structurele verbetering van de positie van doven en mensen met een communicatieve beperking. Diyo Nepal behartigt de belangen van de Vrienden van Effatha bij het oprichten en onderhouden van een regionaal doveninternaat in het Dhading district.

Inzamelacties

De afgelopen jaren zijn er met veel plezier spontane inzamelacties ontstaan.

Bijvoorbeeld door kerken in

  • Zuidwolde
  • Nieuw Amsterdam-Veenoord
  • Drogeham
  • Eibergen
  • Ede

Maar ook door andere groepen zoals

  • Meditatiegroep Wageningen
  • Yogagroep Zuidwolde