Margriet Bunnik

Reisverslag van Margriet, deel 1: de aankomst na bijna drie jaar afwezigheid.

Begin dit jaar bezocht ik als bestuurslid projecten in Dhading. Ik was er al elf keer geweest, maar nu weer voor het eerst sinds de aardbeving. En wat is er veel gebeurd! De komende tijd vertel ik jullie daar graag steeds een stukje over.

De afstand tussen Amsterdam en Kathmandu is 6.971 km, dat betekent zo’n 13 uur vliegen, de tussenstop niet meegerekend. Toen Wilna, Sibylla en ik op 9 februari 2018 vertrokken wisten we dat we een behoorlijke tijd onderweg zouden zijn. Even voorstellen: Wilna is de moeder van Ilse, Sibylla is donateur van Stichting Diyo Nepal en ik, Margriet, ben bestuurslid.

Op Kathmandu Airport staan Shiva en Arjun ons op te wachten, wat ben ik blij ze weer te zien! Door de chaos van de avondspits wurmen we ons naar huis. Want zo voelt het wel, ik kom weer thuis. Wat is dat toch? Kathmandu is een overvolle stad, herrie, smog, lawaai en toch voel ik me hier helemaal thuis. Het weerzien met Ilse en Vaya is hartverwarmend. Na een vertrouwde maaltijd, dal bhat, brengen Wilna en ik onze spullen naar het appartement waar we 5 weken zullen vertoeven. De bedden in Nepal zijn hard en voor ons comfort is er een extra opblaasmatrasje op gelegd. Ik slaap als een roos terwijl ik thuis vaak wakker ben ’s nachts. Het is alsof ik even weggeweest ben om boodschappen te doen, ik pak de draad meteen weer op en het is alsof ik niet weggeweest ben.

De eerste dagen doe ik niet veel, naar Thamel, de toeristenwijk, om te pinnen en een koffie te scoren. De eerste keer in Nepal in 1999 was er in heel Kathmandu geen goede kop koffie te vinden, nu is er op elke hoek van de straat wel een restaurantje met een espressomachine. Leve de vooruitgang! Wat ook geweldig vooruit gegaan is, is de elektriciteitsvoorziening. Voor de aardbeving, 3 jaar geleden, was er een aantal uren per dag/nacht geen elektriciteit, nu is dat aanmerkelijk verbeterd en hoef ik niet meer op te letten of mijn telefoon en fototoestel voldoende opgeladen zijn vóór de stroomloze tijd.

Wordt vervolgd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *