Veldwerker Ilse heeft een vlog gemaakt, ze praat ons in goed vier minuten bij over de laatste ontwikkelingen in Nepal en de invloed daarop in huize Sapkota. In de vlog (https://youtu.be/mCk1P0ijPqE ) vertelt ze dat sinds gisteren privé-vervoer weer mogelijk is. Mensen met een auto mogen op bepaalde dagen de straat weer op. En scooters mogen weer rijden, maar dan met slechts 1 persoon erop. Ook zijn de winkels langer open. Helaas heeft het gros van de Nepalezen niet zoveel aan deze versoepelingen omdat ze geen auto of scooter bezitten. De versoepeling is afgegeven na aanhoudende protesten en druk op de regering. Aangezien het aantal corona-besmettingen blijft stijgen, is het onzeker of de versoepeling van kracht blijft.

Shiva benut de vrijheid om wijkapotheken te bezoeken en afspraken te maken over het ondersteunen van langdurige zieken. Ook met de bank is hij in overleg, want nu ook die weer open zijn moet er betaald worden: belasting, maar ook hypotheek. Echter heeft hij geen inkomen om dat te kunnen betalen. Hij en vele andere ondernemers zijn aan het broeden op mogelijke inkomsten. Ondertussen gaat het vrijwilligerswerk door: voedselhulp aan dagloners en terugkerende gastarbeiders (elke dag een vliegtuig vol), medicijnen voor langdurige zieken en lespakketten voor kinderen die dringend om uitdaging en onderwijs verlegen zitten.

One Comment

  1. Dag ilse. Prachtig werk wat jullie doen. Ik heb een vraag. Ik stuur regelmatig geld naar iemand in kathmandu. Ik begrijp dat de situatie hopeloos is. Hoeveel geld heeft iemand nodig om een maand rond te komen? Huur, eten etc. Dan heb ik een indicatie. Ik zal jullie trouwens ook doneren.

    Gonnie Castelijns

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *