Ongeveer 75 mensen waren afgelopen zaterdagmiddag 23 januari in Zuidwolde bijeen om de indrukwekkende film te zien met de projecten waar we ons al jaren mee bezig houden. Zelfs vanuit België waren er mensen gekomen, maar ook mensen uit het westen van het land en andere deelnemers aan Nepaltours van ‘Het Andere Reizen’.

De persoonlijke sfeer op deze dag werd mede gecreëerd door de aanwezigheid van Ilse en Shiva. Hun warme aandacht en inspirerende verhalen zorgden voor een bijzondere verbondenheid. Verschillende mensen lieten ondanks hun fysieke beperking zich even zien: zij moesten Ilse en Shiva even de hand drukken om hun verbondenheid te benadrukken. Ontroerd. Het was een hartverwarmend en inspirerende ontmoetingsdag.

Tijdens haar presentatie over de stand van zaken in Nepal benadrukte Ilse het belang van de sponsoring van schoolkinderen. Er is behoefte aan mensen die het stokje overnemen van de trouwe sponsoren die jaar in jaar uit circa 25 euro per maand doneren. Diyo Nepal onderhoudt 60 schoolgaande kinderen en indirect ook hun gezinnen. Haar oproep bleek niet aan dovemansoren gericht. “Ik ga één kind voor mijn rekening nemen. Dat is concreet en haalbaar voor mij.” Mijn  reactie was:”Mooi, doen! en, “Overweeg dat voor 5 jaar te doen, en leg het vast in een overeenkomst met Diyo Nepal, dan kun je het hele bedrag jaarlijks aftrekken van de belasting”. Goed idee! Doen! Het geeft een kind zekerheid!

Martien Uittenbosch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *