Drogeham najaar 2019

Dit najaar waren er verschillende inzamelacties voor onze stichting. Fantastisch om te zien dat zoveel vrijwilligers dit spontaan organiseren en er met hun enthousiasme steeds weer een succes maken. Hartelijk dank voor jullie creativiteit en volharding!
Daarnaast gaven we in verschillende plaatsen presentaties over het werk van onze veldwerkers. Dat komen we ook graag bij jouw verenging, kerk, groep of genootschap doen. Stuur een mailtje en we komen langs.
Lees verder de verslagjes van enkele activiteiten.

Op 3 november hielden we voor de derde keer een presentatie in de PKN Kerk van Drogeham (Friesland). Deze keer om speciale aandacht te vragen voor de Himalaya Waldorfschool Kathmandu. Op deze school zitten veel kinderen uit een kindertehuis die, zonder de steun vanuit Nederland, geen goede opleiding zouden krijgen. Fantastisch is dat de kinderen uit Drogeham met het “bussielopen” weer een onwaarschijnlijk bedrag hebben opgehaald: € 1.698,61. Met recht: kinderen voor kinderen. Aangevuld met het bedrag dat de collecte die zondag heeft opgebracht is het totaal bedrag ruim € 2.200.- geworden. Dit geld gaat gebruikt worden om de toiletjes verder af te maken, kraantjes te plaatsen voor een goede hygiëne, vloeren te leggen, muren te schilderen en een keukengebouwtje te realiseren. Wat een geweldige ondersteuning. Héél hartelijk dank aan allen die zich hebben ingezet!!

 

Wilna Bennink neemt de cheque van kerkcollectes van De Meergaarden in Eibergen in ontvangst.

Op zondag 10 november was bestuurslid Margriet Bunnik te gast in de Remonstrantse Kerk in Hoogeveen. Een kleine kerkgemeenschap die met grote aandacht naar de PowerPointpresentatie keek. Er werden gerichte vragen gesteld en gelukkig kon Margriet ze allemaal helder en duidelijk beantwoorden. Aangezien ze al verscheidene keren bij onze veldwerkers in Nepal op bezoek was kon ze vol overtuigen vertellen hoe effectief en doelgericht hun de manier van werken is. Er wordt daar hulp geboden waar het echt nodig is. Vervolgens blijft Shiva monitoren of de voortgang goed gaat en of er nog aanvulling nodig is, zodat de mensen uiteindelijk leren zichzelf te redden.

Kerkgangers van een verzorgingshuis in Eibergen collecteerde een jaar lang voor Diyo Nepal en brachten maar liefst 2.143 euro bij elkaar (foto).
Ook in de PKN-kerk van Eibergen/Rekken vinden regelmatig collectes voor Diyo Nepal plaats en in februari is er weer een ZWO-markt waar we ons mogen presenteren.
Diyo Nepal is dit seizoen ook het collectedoel van ‘Vrijzinnigen IJsselstreek’ in Brummen. Daar maakt de opbrengst van de jaarlijkse boekenmarkt deel vanuit, die bracht al bijna 1.600 euro op!

 

Boekenmarkt in Brummen

Zo oogsten we het hele jaar door goodwill en geldelijke opbrengsten, waarmee we onze veldwerkers ondersteunen in hun belangrijke werk op verschillende plekken in Nepal. Namens hen hartelijk dank voor die steun en creatieve inzet!

Nog een paar hartverwarmende voorbeelden:

  • Kees Hazen en zijn dochter lieten zich sponsoren tijdens de Nijmeegse vierdaagse en liepen ruim 1.000 euro bij elkaar!
  • Diyo Nepal was de cadeautip van een jubileumfeest en van huwelijksfeesten in Veenoord en Zoetermeer. Heerlijke geschenken om te onthalen, door te geven en voor ons om te ontvangen.
  • Geertrude Kouwe verkoopt het hele jaar door haar zelfgemaakte spullen in de regio Arnhem/ Rheden.
  • In verschillende winkels staan we met een infostand en verkoopspullen zoals de zorgboerderij de Vijfsprong in Vorden. Ook op (kerst)markten staan onze vrijwilligers met kleurrijke kramen het mooie werk van onze veldwerkers te vertellen en de prachtige Nepalese spullen te verkopen.
  • Last but not least zijn we enorm blij met de geschonken producten van de (web)winkel ‘Sjaal met Verhaal’ met het sturen van dozen vol spullen voor de verkoop.
De Vijfsprong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *