Onze veldwerkers in Kathmandu zijn inmiddels vijf weken, dag aan dag, bezig de hulp aan hongerlijdende gezinnen te coördineren. Dit in nauwe samenwerking met lokale (wijk) autoriteiten. De donaties aan onze stichting kunnen zij gelukkig, met de nodige moeite, dagelijks pinnen. Uw bijdrage wordt dan ook direct omgezet in concrete voedingspakketten of de bevoorrading van gaarkeukens.

Inmiddels is ook in Dhading de nood te hoog om zonder hulp van buitenaf te doorstaan. Tientallen gezinnen komen zonder eten te zitten omdat de bevoorrading vrijwel stil is komen te liggen en de oogsten nog niet rijp zijn.

Hieronder een korte weergave van het fantastische werk dat de veldwerkers inmiddels hebben geleverd:

  • dagelijkse openstelling van de gaarkeukens voor mensen in sloppenwijken. Dankzij Diyo is die nu elke dag open, in plaats van om de dag.
  • levering van extra noodpakketten aan noodlijdende gezinnen op de groeiende lijst van de lokale overheid.
  • vervolghulp aan de eerste gezinnen die noodpakketten kregen en daar na vier weken doorheen zijn.
  • uitbreiden van de centrale maaltijdvoorziening nu het werken met grote aantal gezinspakketten onoverzichtelijker begint te worden. Hieruit blijkt dat de nood hoger en hoger wordt, steeds meer gezinnen die zichzelf niet meer kunnen onderhouden.
  • opstart van noodhulp (pakketten) in Dhading

De hulp is gigantisch, de samenwerking verloopt vaak goed. Helaas blijft de nood toenemen. We blijven helpen zolang er mogelijkheden voor blijven. Dank voor uw support.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *