Op zaterdag 8 december 2018 was er weer de traditionele Kerstmarkt in de Ontmoetingskerk in Zuidwolde (Hoofdstraat 149). Ook elders in het land waren er inzamel – en verkoopacties om onze projecten in Nepal te kunnen financieren. Hieronder verslag van de acties in Drogeham, Eibergen, Vorden en Ede. Wij zijn heel blij met onze 300 trouwe donateurs die zorgen voor een gestage geldstroom. Ook de fondsenwerving via onderstaandAfbeelding kan het volgende bevatten: binnene activiteiten is een belangrijke kurk waar de jaarbegroting van pakweg 30.000 euro op drijft.

Hartelijk welkom op de kerstmarkt van 8 december in Zuidwolde (Ontmoetingskerk) Een heel gezellig en uitnodigend evenement waar u  kleurrijke, smakelijke en zinvolle zaken kunt kopen. Diyo is daar ook aanwezig en Ilse heeft weer met veel zorg Nepalse producten uitgezocht.

In Drogeham (Friesland) liepen de kinderen van de PKN kerk van juni tot oktober wekelijks met een busje bij mensen langs om te collecteren. Op 4 november was er een feestelijke kerkdienst waar bekend werd dat er inclusief een kerkcollecte € 2.200.- is opgehaald! Deze gemeenschap steunt Diyo Nepal al voor het tweede jaar. Doel van deze collecte is om een aantal schoolkinderen te voorzien van rugzak met inhoud, zoals  pennen, potloden etc.

In de Achterhoek gebeuren ook mooie dingen voor Diyo. We zijn in een verzorgingshuis in Eibergen op bezoek geweest om uit te leggen waar het geld voor hun wekelijks inzameling aan besteed zal worden. Ook de PKN van Eibergen zamelt met verschillend acties geld voor ons in en wil dat de komende vijf jaar blijven doen! Daar gaan we zeker meer over melden.

Sinds kort heeft de winkel van therapeutische leefwerkgemeenschap Urtica De Vijfsprong in Vorden een verkooptafel vrij gemaakt voor de  kleurrijke producten uit Nepal. Bewoners en medewerkers, maar vooral passanten, kopen enthousiast.

Het koor Onbeperkt Talent uit Bennekom en Muziekvereniging Musicamare uit Ede voeren vol enthousiaste het Nepalees volkslied uit.

Op 4 november bezochten we met onze stand de Buitengewoon Bewust beurs in Vorden, ook hier sprongen we in het oog door onze kleurrijke producten.

De Open Hof in Ede heeft het afgelopen jaar zeven spaaracties georganiseerd met als doel de saamhorigheid van haar kerkgemeenschap te verstevigen door samen de schouders te zetten onder een goed doel. Op 9 november werden we onder de uitvoering van het Nepalese volkslied verrast door het geweldige spaarbedrag van € 7.700.

 

Onze verkoop stands worden mede gevuld met restproducten uit de collectie van Sjaal met Verhaal. Deze sociale onderneming creëert  werk voor vrouwen met name in Nepal met als credo  Handmade – Fairmade – Fairtrade. Van eigenaresse Inge krijgen we met regelmaat producten gedoneerd voor onze verkoopstands. Tijdens een lezing van haar in Lochem, werd Diyo extra belicht en kregen we de gelegenheid om onze dank uit te spreken voor haar bijdrage. www.sjaalmetverhaal.nl

 

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, glimlacht, staan
eigenaresse Inge van Sjaal met Verhaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *