We horen schrijnende verhalen van mannen en ook vrouwen die hun vaak jonge kinderen achter moeten laten om in het buitenland te gaan werken. Het ‘rijke westen’ lonkt, aangemoedigd door tussenhandelaren die er veel geld aan verdienen. Zo komt het dat hele families zich in  de schulden steken om één familielid in het buitenland te laten werken. Op het vliegveld staan jonge mannen en vrouwen onderweg naar Roemenië en Hongarije, geen idee hebbend dat daar niet veel geld te verdienen valt. Bijvoorbeeld die moeder die op het punt stond twee jaar haar kind achter te laten om geld te verdienen!

De voedselprijzen en brandstofprijzen in Nepal blijven onverminderd hoog. Nepalezen kunnen de kosten eigenlijk niet meer opbrengen. Voor veel mensen is de enige keus om een stuk land of hun huis te verkopen. Wat verder treurig stemt is dat veel mensen uit de bergdorpen vertrekken naar dicht bevolkter gebied in de hoop op meer ‘cashflow’. 

We troffen dan ook relatief veel mensen zonder tanden aan: kinderen te jong en bejaarden te oud om te werken. De generatie ertussen, met name de vaders/zoons, zijn jarenlang uit beeld voor hen. Schrijnend voor alle partijen.

Vliegveld Kathmandu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *