Stichting Diyo Nepal
Hoe tegenslag tot vastberadenheid leidt

'Maar we gaan gewoon door hoor!!! Als het niet linksom kan, dan doen we het rechtsom...'

Dit zijn de woorden van Ilse afgelopen donderdag via Whatsapp. Een start van de dag met verontrustend nieuws. Shiva was gearresteerd. Ook in Nepal gaan de ontwikkelingen snel. Waar een dag eerder de vergunning om met de minibus door Kathmandu te rijden nog geldig was, was dat een dag later niet meer het geval. Met als gevolg een lange zit van enkele uren op het hoofdbureau van de politie. En daarna te voet de lange afstand naar huis af moeten leggen. De minibus is tijdelijk in beslag genomen, maar gelukkig inmiddels weer thuis.

Toch is het Shiva gelukt om ook op die dag onderweg nog nieuwe pakketten uit te delen. Het woord ontmoediging komt in het gezin Sapkota tenslotte niet voor.
Inmiddels zijn er bijna 50 pakketten ter waarde van 25 euro bij dankbare gezinnen afgeleverd. De benodigde voedingsmiddelen, hygiëneproducten en kookgas voor nieuwe pakketten zijn gelukkig nog verkrijgbaar en worden doorlopend aangeschaft. Een ander geluk is dat de pinautomaten nu geen opnamelimiet meer hebben en de donaties direct in Nepal geïnd worden.

Dankbaar zijn we allemaal voor alle mensen in de frontlinie in deze moeilijke tijd. Het beste wat u nu kunt doen is veilig thuis blijven. Het één na beste wat u kunt doen is misschien wel juist die mensen in de frontlinie ondersteunen. Shiva en Ilse zijn hard aan het werk in de frontlinie in Nepal, daar waar het niet gaat over IC capaciteit, maar over de meest noodzakelijke levensbehoeften.

Wij zijn dankbaar voor de vele giften en steunbetuigingen! Elke bijdrage is welkom: doneer nu via Stichting Diyo Nepal t.n.v. lock-down donatie Nepal – NL75RABO 0137589131

Dank jullie wel!

Stichting Diyo Nepal
Dykswal 57, 9289 JA Drogeham
©Copyleft Stichting Diyo Nepal
©Copyleft Stichting Diyo Nepal
Om de nieuwsbrief op te zeggen of om uw abonnement te veranderen, klik hier.